kovastvo ocko kovane ograje bel logo

Kako do svojega izdelka?

Prisluhnili bomo vašim željam in idejam ter vam izdelali izdelek, ki bo za vas najboljši, unikaten in kakovosten.

Želite ponudbo?

ALI

Pokličite in se dogovorite
za brezplačen ogled na:

DESIGN: Če niste prepričani o ustreznosti modela, vam pri tem pomagamo tako, da na podlagi fotografij ali ogleda objekta skupaj najdemo ustrezno rešitev. Z izrisom in vizualizacijo se lahko lažje odločite za vaš izdelek. Svetujemo vam glede oblike, izdelave, barve ter tehničnih rešitev glede montaže.

O podjetju

Smo podjetje z lastno proizvodnjo kovanih izdelkov (kovana vrata, kovane ograje, kovane okenske mreže, kovane balkonske ograje, kovana svetila, kipi in skulpture) − večino elementov izdelujemo sami. Razpolagamo z velikim strojnim parkom, ki je posebej namenjen umetnostni kovaški dejavnosti. Ker je danes samo ročno skoraj nemogoče izdelovati, nam stroji olajšajo delo, skrajšajo čas izdelave, ob vsem tem pa na prvem mestu ostaja kvaliteta. Ker pa je umetnostno kovaška dejavnost v svoji branži specifična in zahteva od ustvarjalca obilo ročnih spretnosti, še vedno ostajata osnovno orodje kladivo in nakovalo.

Vsi naši izdelki so narejeni po meri in so vsak zase unikat. Prepričajte se o naši kvaliteti, nas kontaktirajte in skupaj se bomo dogovorili za rešitev, ki bo za vas najboljša.

Zgodovina sega vse do konca sedemdesetih let, ko je Milan Očko odprl svojo delavnico v Oplotnici, v kraju, kjer je odraščal. Tam so se začeli ustvarjat prvi kovaški izdelki pod njegovim imenom. Kasneje je imel možnost, da svojo dejavnost preseli v mesto Zreče, mesto, ki je bogato s kovaško tradicijo. Tukaj ima svoje prostore še danes.

Danes je to družinsko podjetje, saj se mu je pridružil sin Aleš in pod mentorstvom očeta Milana ter ekipo zaposlenih skupaj izdelujejo izdelke tako za najbolj zahtevne kupce kot tiste, ki imajo raje bolj preproste stvari. Vedno so pripravljeni prisluhniti idejam in željam strank, saj bodo le na takšen način lahko izdelali izdelek, s katerim bo stranka zadovoljna.

Rad je ustvarjal in oblikoval. Kar je prijel v roko, se je spremenilo v nekaj posebnega, naj bo to glina, barva, kamen ali les, Navdušila ga je kovina, iz nje pa ustvarja že več kot 30 let.

Kovana svetilka, skulptura zmaja, iz leta 1975.

Izdelal: Milan Očko

Sv. Florijan (l.1994)

Jelenov Greben (l. 1997)

Konj (l. 2000)

BRONASTI CEH

Posebej ponosni smo na bronasti ceh, katerega smo prejeli na mednarodnem obrtnem sejmu za unikatni izdelek kovanih vrat. Izdelek je nastajal v sodelovanju s priznanim slovenskim umetnikom Jožetom Horvatom – Jakijem.

V KORAKU S ČASOM

Izdelujemo tudi izdelke za sodobnejše objekte, kjer prevladujejo bolj ravne in čiste linije. Design izdelka se prilagodi arhitekturi in vaši želji, za boljšo predstavo pa vam izdelek izrišemo in računalniško vnesemo v vaš prostor.

FIS POKALI

Oblikovali in izdelali smo pokale za FIS tekmo na Rogli. Pokali simbolizirajo mesto Zreče, njeno tradicionalno kovaško dejavnost in novodobni turizem. Kot zanimivost pa lahko omenimo, da je silhueta v pokalu obris naše najuspešnejše tekačice na smučeh, Petre Majdič.

ALI IMATE VPRAŠANJE?

Z veseljem vam pomagamo!